marți, 12 iunie 2012

Once upon a time ...





Cand esti mic, te increzi prosteste in povesti, ele dau nastere viselor si sperantelor, iar atunci, in acele momente magice, are cineva dreptul sa vina si sa spulbere tot ? Nu. Cu totii avem dreptul la perioada "A fost odata ca niciodata..." si, mai apoi, sa ne hranim cu iluzia "Si au trait fericiti pana la adanci batraneti". Ce se intamplat cand crestem ? Cand vedem ca povestile nu sunt reale, ca realitatea e, de fapt, mult mai dura si mai infricosatoare decat ne asteptam ? Nimic, supravietuim doar si dam tot e ce mai bun sa zambim zi de zi. Uneori spun ca imi urasc viata, ca nimic bun nu se mai intampla in ea, dar am ajuns la concluzia ca Dumnezeu mi-a dat viata asa cum e, pentru ca a stiut ca sunt destul de puternica sa o traiesc. Sunt momente in care sunt optimista, dar, de regula, ele nu tin foarte mult, si sunt momente in care sunt, asa cum m-a invatat cineva, realista. Acest cineva mi-a spus, acum destula vreme, ca nu exista pesimism sau optimism, exista doar realism. Cred sau nu cred ? Poate. Da. Nu stiu. Nu vreau sa-i dau dreptate.
Maturiatea nu vine odata cu prima "cazatura", ea vine in timp, schimbarile te maturizeaza, schimbarile, plecarile, intamplarile triste sau fericite, lucrurile care te marcheaza, asa-zisa iubire, suferinta, lacrimile, oamenii ... Tot ce trece pe langa tine te marcheaza intr-un anumit mod, ideea este ca ceea ce te marcheaza cu adevarat, este ceea ce ai lasat tu sa te atinga mai adanc decat celelalte lucruri; nimeni nu poate intra fortat in sufletul tau, fara sa-i dai cheia. Faptul ca ai dat odata cheia persoanei gresite ? E dureros, dar timpul te face sa suporti durerea, daca n-o face sa treaca. Daca dai cheia aceleiasi persoane dupa ce te-a ranit odata ? Nu mai e o greseala, e alegerea si riscul tau ca nu are sa o mai faca inca odata. Si daca o face, viata a mai castigat un punct.
Draga viata, stiu ca zarurile sunt in mana ta, dar nu am sa joc dupa regulile tale; am sa fiu exact ca tine, o nenorocita, si am sa incalc reguli, am sa traiesc asa cum vreau eu, nu cum vrei tu !

6 comentarii:

  1. Genial :3'
    E atat de adevarat..Mi-a zis cineva ca in viata cazi, te ranesti dar intr-un final te ridici..Si mergi mai departe.
    timpul le va rezolva pe toate..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e, dar uneori timpul trece atat de greu, incat parca te apasa fiecare secunda ...

      Ștergere
    2. Da. si iti readuce amintiri pe care le credeai 'moarte'..
      dar asta e.. nu ai ce sa faci. Decat sa astepti..

      Ștergere
  2. Chiar așa e. Nu vrei, dar nu te poți opune. >,<

    RăspundețiȘtergere
  3. luptam, cadem, ne ridicam si o luam de la capat...

    RăspundețiȘtergere
  4. Adevarat! Timpul ne este prieten, dar la fel de bine poate fi si dusman, mai ales atunci cand decide sa se miste cu pasi lenti..

    frumoasa postare! asta se numeste talent!

    RăspundețiȘtergere